PikiTalk kysyy, mitä vaikeita valintoja on tehtävä, jotta urheilussa ja taiteessa menestyy

Keskustelemassa kärppälegenda Lasse Kukkonen, säveltäjä-kapellimestari Jaakko Kuusisto, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio ja painonnostaja Anni Vuohijoki. Kuva: Oulun teatteri

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Keskustelun innoittajana on Oulun teatterissa ensi-iltansa 5. marraskuussa saanut Tahto-näytelmä. Aino-Kaisa Saarisen hiihtourasta kertova näytelmä kuvaa muun muassa niitä valintoja, joita urheilija joutuu tekemään halutessaan huipulle. Illassa nähdään otteita näytelmästä.

Keskustelemassa kärppälegenda Lasse Kukkonen, säveltäjä-kapellimestari Jaakko Kuusisto, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio ja painonnostaja Anni Vuohijoki.

Ajatuksia urheilijoilta

Keväällä 2020 jääkiekkouran lopettanut Kärppien ikoninen puolustaja Lasse Kukkonen tietää mitä menestyminen vaatii. Maailmanmestari, olympiamitalisti ja moninkertainen suomenmestari siirtää nykyään psyykkisenä valmentajana ja kouluttajana tietotaitoaan eteenpäin nuorille pelaajille ja yritystiimeille.

Painonnostaja Anni Vuohijoki oli ensimmäinen suomalainen arvokisamitalisti painonnostossa 17 vuoteen, kun hän saavutti EM-pronssia vuonna 2018. Olympiaurheilija, arvokisamitalisti ja useita suomenennätyksiä rikkonut Vuohijoki on diplomi-insinööri, kuntosaliyrittäjä ja valmistuu pian lääkäriksi. Toisin kuin monet urheilijat, hän on päättänyt elää ja treenata ilman kompromisseja. Hän kyseenalaistaa ajatuksen, että huippu-urheilijan pitäisi luopua uran vuoksi muusta elämästä.

Sekä taiteilijoilta

Jaakko Kuusisto on arvostettu viulisti, tuottelias säveltäjä ja moneen paikkaan ehtivä kapellimestari. Kuusisto on uransa aikana esiintynyt viulistina ja kapellimestarina merkittävien orkesterien edessä niin Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa kuin Australiassakin. Muun taiteellisen työn lisäksi Kuusisto on muun muassa toiminut Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2013–2021, Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuodesta 2018 alkaen ja Oulu Sinfonian taiteellisena partnerina hän aloittaa vuonna 2022. Lapsesta saakka julkisuudessa ollut Kuusisto ymmärtää taiteessa pärjäämisen keinot.

Alma Lehmuskallio on Oulun teatterin taiteellinen johtaja ja teatteriohjaaja. Ennen Ouluun siirtymistään Alma ehti ohjata teatteria, tanssia ja sirkusta muun muassa Teatteri Jurkkaan, Kotkan kaupunginteatteriin ja Sivuhenkilöt-kollektiiville Cirko – Uuden sirkuksen keskukseen. Sisua on vaadittu paitsi taiteen alituisessa puolustamisessa tiukkenevissa olosuhteissa, myös teatterialalle pyrkiessä ja yksinhuoltajaäitinä kodin ja teatterin väliä sukkuloidessa.

Lisätietoja tästä linkistä.

Mikä on PikiTalk?

  • PikiTalk on Oulun teatterin ja Oulun kaupungin uusi tapahtumakonsepti, erilainen after work -hetki, jossa yhdistyvät syvällinen keskustelu, kiivas väittely ja pulppuava puhe.
  • PikiTalk tarttuu ikuisuusteemoihin: synti, sisu, himo, hulluus. Samat teemat nähdään Oulun teatterin tulevassa ohjelmistossa.
  • PikiTalkin tunnelmaa ja keskustelua virittävät Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.
  • Mitä: PikiTalk – Havuja perkele! Mistä on suomalainen tahto tehty?
  • Milloin: Pe 12.11. klo 17 alkaen, ovet ja bistro aukeavat ja dj Pyhis soittaa klo 16 alkaen
  • Missä: Oulun teatterin Pikisalissa, Kaarlenväylä 2
  • Huom: PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18. Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

 

Lue myös