Hotelli-kahvilassa opitaan yrittäjyyttä luovalla otteella

Tulevaisuusmatkalla kaikki on mahdollista – Hotel & Cafe Albertin managerit Ella Päkkilä ja Kaneli Pellikka luotsaavat nuoria läpi koulutuksen. Kuvat: Johanna Mattola
Kahvila on jo pienimuotoisesti avoinna Albertinkatu 14:ssä. Hotellitoiminta saadaan käyntiin vasta myöhemmin.
”Huoneiden vuokraaminen alkaa kunhan sopivat huoneet löytyvät ja ne saadaan sisustettua. Vuokranantajalle jää hyötynä valmiiksi kalustetut ja sisustetut huoneet toimintamme päättyessä”, kertoo koulutuksesta vastaava projektipäällikkö Markus Koskela Tamora Oy:stä.
Kahvilan tila tulee toimimaan myös hotellin vastaanottona. Hotellihuoneita vuokrataan jatkossa koulutuksen aikana rakentuvien nettisivujen kautta.
Ilmassa on aitoa innostusta
Heti kurssin alussa nuoret pääsivät toteuttamaan konseptin mukaista ilmettä ja hankkimaan somisteita kahvilaa varten. Albertinkadun tilaan astuessa käy selväksi, että projekti on jo käynnissä.
”Alku on ollut täynnä intoa! Kaikki nuoret ovat olleet hyvillään uudenlaisesta käytännön koulutusmahdollisuudesta”, kertoo Kaneli Pellikka, joka toimii projektin managerina.
Pellikan työparina ja toisena managerina Hotel & Cafe Albertissa toimii Ella Päkkilä. Molemmat ovat hyvillään kurssin innovatiivisesta otteesta.

Hotel & Cafe Albertin toimitila on muutoksen edessä. Projektin edetessä kaikki löytävät paikkansa.
”Täällä jokainen pääsee kokeilemaan turvallisesti erilaisia visioita. Parhaassa tapauksessa tässä on tarjolla joillekin jatkotyöpaikka koulutuksen jälkeen”, kertoo Pellikka.
Uudenlaista monipuolisuutta opiskeluun
Koulutus on räätälöity sopimaan nuorten erilaisiin elämäntilanteisiin ja osaamiseen. Osallistuminen on mahdollista myös kokonaan etänä. Projektin aikana tukeudutaan yhdessä tekemiseen, sekä yhdessä jaettuun.
”Koulutuksessa on mukana eri alojen ihmisiä ja jokainen pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan, sekä jakamaan näkemyksiään muiden kanssa”, Koskela kertoo.
Koulutusta suunniteltaessa on otettu huomioon myös korona-ajan haasteet, joten poikkeustila ei varsinaisesti vaikuta sen toteutukseen. Digitalisaation hyödyntäminen on tätä päivää ja tulevaisuutta.
Tulot menevät yhteiseen hyvään
Hotel & Cafe Albert -projektilla ei ole tarkoitus sotkea paikallisia markkinoita vaan tarjota mahdollisuus kokeilla erilaisia toimintatapoja. Koulutus ja oppiminen on tärkeintä.
”Kun yrityksellä ei ole tulostavoitetta niin on turvallista testata, mikä toimii ja mikä ei”, avaa Koskela vielä lopuksi koulutuksen etuja.
Kaikki myynnistä saatava tuotto on opiskelijoiden vapaasti käytettävissä esimerkiksi toiminnan kehittämiseen, tai muuhun yhteisesti päätettyyn kohteeseen. Tällä hetkellä kahvin hinta on asiakkaan omatunnon päätettävissä.