Keilaravintola Boulis tuo lounaspöytään tuulahduksen Havaijilta

”Hautomossa ei tarjota valmiiksi pureksittua kokonaisuutta, vaan työkalut unelmien toteuttamiseen”, summaa keilaravintola Bouliksen yrittäjä Joonas Soini. Kuva: Päivi Vuoti-Karvonen

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yrittäjä Joonas Soini on avannut Kempeleen keilaravintola Bouliksen.

”Olen tehnyt kaikenlaista tiskarin ja hotellinjohtajan väliltä. Nyt oli sopiva hetki toteuttaa unelma ja perustaa oma yritys”, kertoo Soini. Yhtiökumppaneina toimivat viereisen Easymoven yrittäjät. 

Idea tarjota ruoka bowleista, eli kulhoista, on peräisin Havaijilta ja rantautunut Keski-Euroopan ja pääkaupunkiseudun kautta Kempeleeseen.

”Teimme havaijilaisesta härmäläisversion, raikkaan kulhoruoan, jonka jokainen saa buffetista rakentaa mieleisekseen. Tarjolla on joka päivä lämmin liha, kala, kana tai kasvis riisin ja kasvisten ohella, ja ateria kruunataan loistavilla kastikkeilla”, Soini selventää.

Lounasmyynti on ylittänyt yrittäjän odotukset.

”Raikas, ravitseva kokonaisuus iskee lounasväkeen. Palaute on ollut innostunutta ja positiivista. Ihmiset ovat kaivanneet tällaista ns. fast casual -paikkaa.”

Iltaisin ja viikonloppuisin Boulis toimii kahvila-baarina.

Haasteita ja haaveita

Bouliksessa on kymmenen keilarataa, jotka on erotettu boheemisti sisustetusta ravintolasta lasiseinällä.

”Kaikki näyttää nyt hyvältä, mutta kyllähän remontti on aina iso haaste, muun muassa keilalaitteiden kanssa oli teknisiä ongelmia. Rakensimme myös kymmenen hengen kabinetin ravintolan puolelle ja kolmenkymmen hengen saunallisen kabinetin, josta saa avattua pääsyn keilaradoille. Kabineteille on ollut korona-aikana kysyntää.”

Asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla ja uusia palveluja onkin tulossa.

”Lasten keilaussynttäreitä on kysytty paljon, ja niitä on tulossa tarjolle”, Soini valottaa tulevaisuutta. 

Uusien palvelujen myötä myös tekijöitä tarvitaan lisää.

”Olen todella tyytyväinen henkilökuntaani. Meillä on viiden hengen ydintiimi ja kaksi osa-aikaista työntekijää kiireisimpinä aikoina. Rekrytoimme parhaillaan, mutta työntekijöiden löytäminen on haastavaa.”

Hautomo kirkasti ajatuksia

Soini suosittelee eStart esihautomo-ohjelmaa jokaiselle, jolla on halua ja paloa yrittäjyyteen.
”Hautomo-toimintaan käytetty aika ei varmasti mene hukkaan. Tahti on tiivis. Siellä ei höpötellä lämpimikseen, vaan annetaan modernit työkalut, joita jokainen voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Toisilta osallistujilta koen saaneeni paljon kannustusta, tukea ja rohkaisua, vaikka tapaamiset olivatkin nyt etänä.”

Soini kertoo, että toisten yrittäjäksi aikovien yrityssuunnitelmien kuuleminen selkeytti omaa näkemystä yrityksestä.  

”Omani voisi tiivistää sloganiin ”Kööki, kuppi ja keilaus”. Sitähän se Boulis on.”

Kun mietit itsellesi uutta työuraa yrittäjänä tai sinulla on liikeidea, jonka kehittämiseen kaipaat valmennusta ja tukea, tule eStart Esihautomo-ohjelman infotilaisuuteen torstaina 30.9. BusinessAsemalle. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa businessasema.com/ta