Ruoka-, kulttuuri- ja matkailutoimijoita kutsutaan yhteen toukokuussa

Sekä ruokayrittäjät että alasta kiinnostuneet ovat tervetulleita uuden verkoston ensimmäiseen tapaamiseen. Kuva: Harri Tarvainen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Jos yhtään ajattelee, että olenkohan kohderyhmää, niin voin vakuuttaa, että kyllä olet, jos aiheena tämä vähääkään kiinnostaa. Ammattilainen ei tarvitse olla vaan esimerkiksi opiskelija tai kuka tahansa kiinnostunut”, vakuuttaa projektipäällikkö Liisa Ronkainen Oulun kaupungin kulttuurin elämysoppaat -hankkeesta. Se on yksi kolmesta tapaamista järjestävästä tahosta, muut ovat Oulun kulttuurisäätiön ruokakulttuurin ja matkailun kehittämishanke sekä Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno-hanke. 

Ronkainen muistuttaa, että yrittäjät ovat viimeisen kahden vuoden aikana koronan takia käyneet läpi tosi rankkoja aikoja. Suuret muutokset ovat nykyisyyttä, joten tilaisuuteen on kutsuttu psykologi ja tunnetaitokouluttaja Iida Mäkikallio, joka kertoo millaisia tunnetaitoja muutoksessa tarvitaan. Lisäksi Mäkikallio puhuu siitä miten laitetaan omia rajoja, että muutoksessa yleensä jaksaa. 

”Verkostotapaaminen on rento ja varaamme paljon aikaa myös porinalle”, lisää Ronkainen. 

Lounaat ja kahvit tarjotaan ja niiden ohessakin on aikaa jutella ja tutustua. 

Psykologi ja tunnetaitojakouluttaja Iida Mäkikallio kertoo tapaamisessa miten asettaa rajoja omalle jaksamiselle muutoksessa. Kuva: Meeri Utti

Kyseessä on ensimmäinen tämän verkoston tapaaminen tässä muodossa. Tilaisuudessa mietitään verkostolle myös nimi.

”Pohjois-Pohjanmaalla hankkeita ja toimijoita on paljon, ja he järjestävät konkreettista koulutusta, joka liittyy esimerkiksi digitaalisiin taitoihin. Tämän verkoston toiminnassa emme ole niin konkreettisia vaan keskitymme enemmän aiheisiin, joita voi soveltaa mille tahansa alalle tai myös henkilökohtaiseen elämään”, sanoo Ronkainen. 

Tapaamisessa eri alan ihmisten toivotaan löytävän toisensa, mahdollisesti aloittamaan yhteistyö sekä tekemään yhteisiä tuotteita. 

”Myös vertaistuki ja voimia omaan yksinäiseen yrittämiseen voi tuolta löytää eli saisimme jonkun siemenen istutettua mistä myöhemmin voisi olla paljonkin hyötyä. Katse on siis toiveikkaasti tulevaisuudessa.”

”Tarkoitus on myös se, että tästä jäisi pitkäaikainen verkosto elämään tämän kulttuurin elämysoppaiden hankkeen jälkeenkin. Kaikilla meillähän on mielessä vuosi 2026 eli että silloin olisi valmiudet ottaa vastaan suuri määrä matkailijoita ja kulttuurin nauttijoita”, pohtii Ronkainen.  

Verkostoitumistilaisuuteen 4. toukokuuta ilmoittaudutaan huhtikuun loppuun mennessä Lyyti-järjestelmässä https://www.lyyti.fi/reg/verkoston_tapaaminen_4-5.
Tilaisuus on ilmainen.