Vesipuiston pärskeissä innostuu niin lapsi kuin aikuinenkin
Vesipuistossa aikuinenkin saa leikkiä ja melskata sydämensä kyllyydestä. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä
Mun Oulu kävi testaamassa vesipuiston ja huomasi, että tunti radalla hujahtaa ohi ihan huomaamatta.
Elämystestaajat Reeta ja Jaakko kuvailevat rataa raskaaksi mutta hauskaksi.
”Muutama kohta oli haastavampi, esimerkiksi kelluvat pampulat, niillä ei kyllä meinannut pysyä millään”, naurahtaa Jaakko.
Radasta voi onneksi reittejä valitsemalla tehdä itselleen joko sopivan helpon tai haasteellisemman.
”Suosittelemme kyllä tätä. Oli erilainen elämys, en ole aikaisemmin missään käynyt vastaavassa”, jatkaa Reeta. ”Uimahallissa olen toki nähnyt tämäntyyppisen radan, mutta paljon lyhyemmän.”
”Itselle tämä oli kyllä ihan uusi kokemus”, hehkuttaa Jaakko.
Valitsemalla haastavan vaihtoehdon saa radalla samalla monipuolista treeniä koko kropalle.
”Oli välillä ihan ojentajat tulessa, kun roikuin tuolla”, nauraa Reeta.
Pikainen gallup pienemmälle väelle kertoo, että lasten suosikkeja radalla ovat hyppytorni sekä kelluva jäävuori, joista irtoavat hyvät ilmalennot ja molskahdukset.
Varaus netistä, uikkarit päälle ja seikkailemaan
Miten sitten valmistautua vesipuistoon tullessa?
”Oma pyyhe kannattaa ottaa mukaan ja uimavarusteet päälle”, neuvoo Leijakoulu Lappiksen tuote- ja koulutusvastaava Harri Rautava. Vesipuistossa turvallisuutta takaamaan puetaan kelluntaliivi ja saatavilla on myös märkäpukuja viileämpiä päiviä varten.
Puisto soveltuu kaiken ikäisille, eikä sinne ole ei ikä- tai pituusrajoja. Alle 10-vuotiailla tai uimataidottomilla tulee kuitenkin olla aikuinen mukanaan.
Vesipuisto tulee olemaan avoinna elokuun loppuun tai syyskuun alkupuolelle. ”Vähän katsellaan tilannetta”, kertoo Rautava.
”Vesipuiston nettisivuilla on varauskalenteri, ja sieltä kannattaa tarkistaa myös aukioloajat. Samalla voi myös tehdä varauksen, niin tietää sitten, että mahtuu varmasti mukaan, kun tulee paikalle”, neuvoo Rautava.
Moni on kysynyt, miksi vesipuisto avataan vasta loppukesästä. Kyseessä on pilottijakso, jossa haetaan mahdollisimman paljon tietoa ensi kesän varsinaista avausta varten.
Ensi vuoden suunnitelmat alkavatkin olla jo muodostuneet.
”Rata todennäköisesti kasvaa. Odotuspaikkoja tulee lisää, ja puistoon lisätään perheen pienimpien taitotasolle sopiva oma lenkki”, kertoo Rautava.
Vesipuisto on loistava lisä Oulujoen suiston ja merenrannan tarjontaan
Vesilajien suosio on kasvussa, joten toiminnan laajentaminen melonnasta, suppailusta ja wakeboardingista vesipuistoon oli Lappikselle luonteva siirtymä. Myös paikka löytyi helposti, sillä Linnansaaren edessä sijaitsee koko jokisuiston syvin kohta.
”Tämä on aivan täydellinen. Suomen uinti- ja hengenpelastusyhdistyksen pääkouluttaja kävi tekemässä meille perusteellisen turvallisuussuunnitelman, ja kun kolmen metrin hyppytornia varten vaaditaan vähintään neljän metrin syvyyttä, niin tuossa on viisi.”
”Kaikki tällainen kotimaassa tehtävä ulkoilma-aktiviteetti on nyt ollut suosittua, mikä on tietysti mahtavaa. Jos tästä maailmanajasta pitää hyviä asioita hakea, niin ihmiset ovat nyt harrastaneet ulkona enemmän. Varmaan tosi moni on löytänyt itselleen uusia harrastuksia”, iloitsee Rautava.
Harri Rautava visioikin Ouluun laajempaa kulttuurista muutosta, jotta voisimme olla yhä vahvemmin vesilläliikkumiskaupunki, aivan kuten jo olemme pyöräilykaupunki.
Hyvä askel kohti muutosta on ollut kaupungin julkaisema melontareittikartta.
”Reitithän viestivät sitä, että siellä on jotain kierrettävää ja nähtävää”, tuumaa Rautava.
”Kannustan kaikkia oululaisia vesille. Me uskotaan Lappiksessa sellaiseen positiiviseen porttiteoriaan, että kun on kerran tuolla itsensä kastellut, niin se seuraava laji ei enää tunnu niin vieraalta.”
”Nämä puitteethan on meillä ihan mielettömät, jokisuisto ja merenrannat”, summaa Rautava.