Uusi ravintolayrittäjä aloittaa lokakuussa Valveella
Valveen aulassa on jälleen lokakuun alusta tarjolla myös ravintolapalveluja.
Terveellisiin raaka-aineisiin, vastuullisuuteen, itse tehtyyn luomuruokaan ja lähialueen tuotteisiin erikoistunut Health to Organic Cafe & Deli Konstila eli kotoisammin H2O Konstila avaa ovensa tiistaina 6. lokakuuta kulttuuritalo Valveen sydämessä, Konst O. Delin entisissä tiloissa.
Aluksi H2O Konstila on avoinna vain arkisin lounasaikaan sekä joidenkin tapahtumien yhteydessä, mutta myöhemmin kahvila palvelee maanantaista sunnuntaihin laajoin aukioloajoin.
Ruokaa ja kulttuuria
H2O Konstila on kulttuurihenkinen kohtaamispaikka, jossa on luvassa monenlaista koettavaa ja elämyksiä kaikille aisteille.
Yrittäjä vakuuttaa, että jatkossa kulttuuritalo Valveen omat tapahtumat, festivaalit ja näyttelyt elävöittävät kahvilan tunnelmaa ja tuovat aina jotain uutta asiakkaille. Kahvilassa järjestetään edelleen myös muun muassa suuren suosion saavuttaneita Jazzbrunsseja ja Art Goes Afterwork -tapahtumia.
”Mahtavaa päästä avaamaan uusi H2O-kahvila Oulun keskustaan ja erityisesti kulttuuritalo Valveen tiloihin. Haluamme jatkaa Valveen kahvilassa hyväksi havaittuja perinteitä, ja uskon, että tuomme H2O:n myötä Valveelle myös jotain uutta laadukkaiden kahvilatuotteiden, terveellisen ruoan, lähituotteiden, itse valmistamisen ja luomuruoan muodossa”, sanoo Uniresta Oy:n H2O-ketjupäällikkö Hanna-Maria Kiljo.
Uniresta Oy on oululaisten opiskelijayhteisöjen omistama vuonna 1992 perustettu ravintolayritys, joka jatkaa Oulun ylioppilasapu ry:n vuonna 1962 alkanutta ruokala- ja kahvilatoimintaa. Vuosien saatossa liiketoiminta on laajentunut, ja tänä päivänä yritys käsittää kaksitoista toimipaikkaa eri puolilla Oulua. Unirestan Juhula Catering tarjoaa tasokkaita juhla- ja cateringpalveluja. Unirestalla työskentelee 70 palvelualan ammattilaista. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,8 miljoonaa euroa.
Ensimmäinen Jazzbrunssi järjestetään H2O:ssa Isänpäivänä 8. marraskuuta.