Oulun Prikka kiertoon -logistiikkakeskuksessa hävikkiruokatapahtuma tänä torstaina
Hiukkavaaran logistiikkakeskuksessa opastetaan vieraita muun muassa leipähävikin lajitteluun 23. syyskuuta. Kuva: Mostphotos
Avointen ovien tapahtumassa 23. syyskuuta esitellään hävikki- ja ylijäämäruuan logistiikkaan keskittyvän Prikka kiertoon -hankkeen toimintaa. Vanhassa Hiukkavaarassa sijaitsevassa logistiikkakeskuksessa vierailijoita opastetaan myös leipähävikin lajitteluun.
Tapahtumaan otetaan mukaan osallistujia puolen tunnin välein alkaen kello 17.00 ennakkoilmoittautumisten perusteella. Avoimet ovet järjestetään osana Dodo ry:n Kaikki käyttöön -hävikkiruokakiertuetta.
Tapahtumassa kerrotaan, miten hävikki- ja ylijäämäruoka kulkee logistiikkakeskuksen kautta ruoka-apua tarvitseville sekä esitellään hankkeen työllistämis- ja vapaaehtoistoimintaa. Projektipäällikkö Katja McQueen-Winberg opastaa vierailun päätteeksi kävijöitä leipähävikin lajittelussa.
Tapahtuman järjestävät yhdessä Prikka kiertoon -hanke ja ympäristöjärjestö Dodo ry:n Kaikki käyttöön -hanke.
Prikka kiertoon -hankkeen päätoteuttajana toimii Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö ja osatoteuttajina Diakonia-ammattikorkeakoulu, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö, Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä ja Oulun kaupunki. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Dodo ry:n Kaikki käyttöön -hävikkiruokakiertuetta tukee maa- ja metsätalousministeriö.
Avoimet ovet Prikka kiertoon -hävikkiruuan logistiikkakeskuksella Hiukkavaarassa, Hiukanpiha 9 H 2, torstaina 23.9.2021 klo 17 alkaen. Ennakkoillmoittautumiset Iina Matikaiselle, p. 040 665 0790, iina.matikainen@evl.fi.