Koululaiset saivat lahjoituksena 50 tablettia

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä (vasemmalla) otti tablettilahjoituksen vastaan Aava Mobile Oy:n toimistolla. Aava Mobilea edustivat johdon assistentti Johanna Rojola ja operatiivinen johtaja Kari Räisänen. Kuvat: Tero Suutari.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lahjoituksen otti vastaan kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

”Olemme tosi kiitollisia, että yritykset tietyllä tavalla kantavat yhteiskuntavastuutakin tässä tilanteessa. He haluavat olla edistämässä digitaalisuutta, ja kasvattaa lasten ja nuorten osaamista sitä kautta, että heillä on tarvittavat laitteet”, Penttilä sanoo.

Kiitosta saavat myös opettajat ja oppilaat.

”Opettajat ja oppilaat ovat joutuneet odottamattoman nopeasti reagoimaan suurten massojen etäopiskelun järjestämiseen. Haluan kiittää erinomaisesta reagoinnista ja joustavuudesta päivittäisen etätyöskentelyn onnistumiseksi”, hän jatkaa.

Tabletit pääsevät heti käyttöön

Lahjoitetut tabletit jatkavat matkaa suoraan kouluille ja käyttöön.

”Tabletit lähtevät koululaisille. Monissa kodeissa on sellainen tilanne, että tarvitsijoita on enemmän kuin laitteita. Kaikki 50 tablettia menevät tietysti eri perheisiin”, Penttilä selittää.

Entä epidemiatilanteen helpotettua?

”Tabletit pysyvät ihan samassa käytössä. Digitaalisuus menee koko ajan eteenpäin, joten koneita ja laitteita tarvitaan”, sivistys- ja kulttuurijohtaja tietää.

Monia tapoja auttaa vaikeassa tilanteessa

Aava Mobilelle käyttämättömien tablettien luovuttaminen nuorten hyväksi on helppo ja luonnollinen tapa auttaa. Jollekin toiselle toimijalle toinen tapa voi soveltua paremmin.

Operatiivinen johtaja Kari Räisänen haluaa innostaa kaikkia alueen yrityksiä miettimään, voisivatko ne jotenkin tarjota osaamistaan tai tuotteitaan nopeasti muuttuneessa tilanteessa.

”Tällainen poikkeustilanne aiheuttaa suuren muutoksen lasten kouluarkeen. Oppilaille pidetään etäoppitunteja, ja he tekevät suuren määrän itsenäistä työtä, jossa tärkeänä osana on tiedon etsiminen verkosta. Asianmukaiset laitteet ja ohjelmistot ovat tärkeä osa etäopetusta”, Räisänen sanoo.

”Olemme jo työpaikoilla huomanneet, miten etätyöskentely aiheuttaa muutoksia yritysten käytäntöihin. Pikainen siirtyminen etäopiskeluun ei varmasti ole kouluissakaan ihan mutkatonta.”, hän taustoittaa.

BusinessOulu kannustaa yrityksiä pohtimaan, miten voisivat auttaa apua tarvitsevia.

”Avustus voi olla pienikin ja sellainen, mikä yritykselle on helppo ja luonteva toteuttaa. BusinessOulu ottaa mielellään vastaan ehdotuksia”, sanoo ICT-toimialan asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen.

Lue myös