Järjestöjen viesti kaupungille: lisää selkeyttä yhteistyöhön, joustavuutta ja sähköisiä palveluja
Etäyhdistysilta on osa kaupungin vuorovaikutussuunnitelma seurantaa. Illassa käytiin läpi suunnitelman toimenpiteiden toteutumista järjestöjen osalta.
Osallistujat kokivat nimetyt järjestöyhdyshenkilöt, maksuttomat tilat, järjestöavustukset sekä omat osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuutensa tärkeiksi.
”Järjestöt toivovat yhteistyökäytäntöihin lisää selkeyttä, joustavuutta, aloitteellisuutta ja sähköisiin järjestelmiin siirtymistä”, kertoo kaupungin kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Merja Niemelä.
Toiveena on myös, että kaupunki viestisi entistä enemmän järjestöille ja järjestöistä kaupunkilaisille.
”Järjestöjen mahdollisuudet hankkia tietoa, pitää yhteyttä, osallistua verkostoihin ja viestiä omasta toiminnastaan riippuvat järjestön omista resursseista”, tiivistää Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen projektipäällikkö Helena Liimatainen.
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelmassa vuosille 2019-21 esitellään kaupungin osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet sekä vuorovaikutusta ja osallisuutta kehittävät tavoitteet ja toimenpiteet. Vuorovaikutussuunnitelma ohjaa osallisuuden ja vuorovaikutuksen kehittämistä Oulussa. Suunnitelma on luettavissa kaupungin verkkosivuilla.
Tavoitteena on, että kaikki kokevat tulevansa kuulluiksi ja ymmärretyiksi ja kaikilla on samat mahdollisuudet toimia, osallistua ja vaikuttaa asuinalueellaan sekä koko kaupungissa.