Haukiputaalle avataan kaikille avoin kohtaamispaikka, joka tarjoaa keskusteluapua ja tukea asiointiin – avajaisissa esiintyy Sana
Kohtaamispaikka järjestetään kaksi kertaa viikossa Haukiputaan yhteisötilassa Jokelantie 1:ssä. Avajaisissa 12. maaliskuuta esiintyy artisti Sana. Kuvat: Sanna Krook & Mika Vallineva
Haukiputaan uudesta kohtaamispaikasta saa keskusteluapua ja tarvittaessa ohjausta esimerkiksi mielenterveys- tai päihdepalveluihin. Tavoitteena on tarjota paikka, johon on helppo tulla ja josta saa konkreettista apua erilaisissa elämäntilanteissa.
Haukiputaan yhteisötilassa (Jokelantie 1 L 1) avataan kaikille avoin kohtaamispaikka tiistaina 12. maaliskuuta. Kaksi kertaa viikossa avoinna olevassa kohtaamispaikassa voi tavata muita ihmisiä ja saada keskusteluapua paikalla olevilta työntekijöiltä. Työntekijät myös opastavat tarvittaessa sosiaali- ja terveyspalveluihin hakeutumisessa.
Kohtaamispaikan avajaisia vietetään 12. maaliskuuta kello 13–16. Avajaisissa esiintyy oululaisartisti Sana eli Sanna Rönnberg kello 13.30 ja 14.30.
Kohtaamispaikka on avoinna tiistaisin kello 12–16 ja torstaisin kello 12–14. Aukioloaikoina paikalla on työntekijä Haukiputaan seurakunnasta ja mielenterveys- ja päihdepalveluja kehittävästä AVOT-hankkeesta. Tavoitteena on tarjota paikka, johon on helppo tulla ja jossa tarjotaan konkreettista apua palvelujen saamiseen.
”Selvitämme ihmisen kanssa yhdessä, millaisia sosiaali- ja terveyspalveluita hän toivoo ja tarvitsee ja olemme tukena ajanvarauksessa. Tarvittaessa olemme tukena myös asioinnin aikana”, kertoo AVOT-hankkeen projektityöntekijä Hanna-Leena Hannula Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.
Kohtaamispaikan kehittämisen taustalla on AVOT-hankkeen viime syksynä toteuttama kartoitus mielenterveys- ja päihdepalveluiden tilanteesta. Kartoituksiin osallistui Oulun alueella asuvia, kokemusasiantuntijoita sekä järjestöjen, Pohteen, seurakunnan ja kaupungin työntekijöitä. Kartoituksissa tuli ilmi tarve paikalle, johon on helppo tulla ja josta saa tukea omaan arkeensa.
Kohtaamispaikassa järjestetään myös erilaisia teemapäiviä ja vertaistukiryhmiä. Kevään aikana paikalla vierailevat esimerkiksi Oulun kaupungin sosiaaliohjaaja ja kirkon päihdetyöntekijä.
Huhtikuussa alkaa avoin vertaistukiryhmä vanhemmille, joilla on huoli nuoren mielen hyvinvoinnista tai päihteiden käytöstä ja toukokuussa tarjolla on asumisneuvonnan teemapäivä.
AVOT – Arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta -hanke on Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima ja sen osatoteuttajia ovat Oulun evankelis-luterilaiset seurakunnat ja Helsingin Diakonissalaitos.