Kesällä sopii lukea klassikkoja

Jaana Märsynaho yllättyi Pihla Hintikan Pariisi on meidän -teoksesta. Taide- ja muotimaailmaan sijoittuva teos olikin varsinainen lukuromaani. Kuva: Sirpa Tarkkinen

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nikolai Gogol: Nenä ja muut pietarilaisnovellit

”Tämä on helppo verrattuna esimerkiksi Dostojevskin Rikokseen ja rangaistukseen. Hauska ja moniulotteinen mistä löytää jokaisella lukukerralla uusia ulottuvuuksia. Kaikkien ei ole pakko lukea venäläisklassikkoja, mutta ajattelen, että minun pitää, koska olen kirjastonhoitaja. Sitä paitsi Venäjä on tuossa vieressä, joten meidän on syytä ymmärtää heidän mentaliteettiaan. Kesä on hyvä hetki lukea klassikkoja, koska ihmisillä saattaa olla pikkuisen enemmän aikaa.”

Margaret Atwood: Orjattaresi

”On siis tuttu tv-sarjasta. Luin viime kesänä yhteen pötköön. Jatko-osaa en uskalla lukea, koska pelkään, että se pilaa tämän vaikutelman. Kieltämättä vähän ahdistavakin.”

Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus

”Tähän kirjaan on 355 varausta. Onneksi hoksasin lukea. Rehellinen kuva hyvässä ja pahassa Kirsti Paakkasesta. Aloin ajatella mitä olisi tapahtunut Marimekolle ilman Paakkasta.”

Kauko Röyhkä: Marjatan poika

”Röyhkä kuvailee näkemäänsä 60-70-luvun Oulua ja Tuiraa. Teksti on jouhevaa, mutta ei erityisen ylistävää. Oulu näyttäytyy byrokraattisena ja harmaana ja politisoituneena, aikakaudestakin johtuen. Luulin kauan, että Pupu Lihavisto on taruhahmo, mutta nyt ymmärsin, että hän on ollut oikeasti olemassa.”

Jyrki Heino: Kellari

”Dekkari, enkä ole ollenkaan dekkari-ihminen, mutta olenkin lukenut niitä viime vuonna 16. Tämä on Heinon historiallista Carl Wennehielm -sarjaa, joka sijoittuu 1700-luvulle.”

Pihla Hintikka: Hetken Pariisi on meidän

”Hintikka on kotoisin Raahesta, asuu Pariisissa. Yllätyin, että oli todella hyvä: luulin ensin, että tämä on kirja 25-vuotiaille muotibloggareille. Käsittelee taide- ja muotimaailmaa, todellinen lukuromaani.”

Viv Groskop: Älä heittäydy junan alle ja muita elämänoppeja venäläisistä klassikoista

”Tuo järkäleet vähän lähemmäksi ja tämän jälkeen niihin uskaltaa tarttua. Hyviä vinkkejä, Tohtori Živago alkoi kiinnostaa.”